Productie van drukwerk

De kleuren uit deze folder komen toch helemaal niet overeen met de kleuren van de digitale proef en de bijbehorende foto’s? En het logo op de folder is toch ook helemaal niet de kleur van ons logo op het briefpapier?

Veel inkopers van drukwerk schrikken als ze het uiteindelijke drukwerk vergelijken met de proefdruk. Toch kunnen drukkerijen hier niks aan doen. De techniek heeft nu eenmaal zijn beperkingen.

Waarom zou je drukwerk uitbesteden aan een grafisch productiebureau?

Bedrijven bestellen vaak full colour drukwerk maar full colour drukwerk wordt opgebouwd uit vier proceskleuren, cyaan, magenta, geel en zwart. Met behulp van software worden alle waarneembare kleuren gescheiden in de vier kleuren. Hierdoor krijg je een weergave in cyaan, magenta, geel en zwart. Door deze in hele kleine rasterpuntjes weer te geven en op papier te drukken ziet het oog, bij samenvoegen van deze 4 kleuren, van enige afstand de afzonderlijke kleuren niet meer alleen de samenvoeging van kleuren. Door de rasters per drukkleur te laten variëren ontstaat de gewenste mengkleur. Het beeldscherm doet dat met de kleuren rood, groen en blauw. In druk hebben we te maken met de complementaire (proces)kleuren.Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden op dit gebied neem dan contact met ons op. U wordt geheel vrijblijvend geadviseerd.