Historie

Na zijn studie Grafisch Management aan de Hoge Technische School te Tilburg in 1986 is Maarten Modderman zijn carrière begonnen bij een middelgroot grafisch familiebedrijf in Leiden. Hier beheerde hij klanten als Heineken, Randstad, 3M, Hoogvliet en Hokatex. Vervolgens heeft hij zich ingezet bij een grote nieuwkomer in de grafische branche. Hier zag Maarten Modderman de zwakte die een grote grafische drukwerkgroep meedraagt. Het enorme volume dat geproduceerd wordt, komt vaak niet ten goede aan de kwaliteit en flexibiliteit. Daarom is het minder goed functioneren van dit soort ondernemingen volgens hem te wijten aan relatief slechte en beperkte communicatie met klanten, onvoldoende service, advies en aftersales.

Maarten Modderman besloot zelfstandig te gaan werken aan het dichten van de enorme kloof tussen enerzijds de klant van het grafisch bedrijf en anderzijds de productie. Het eerste grafisch ingenieursbureau van Nederland ging van start. Door een efficiëntere productiemethode te hanteren, opdrachten te bundelen en een degelijke administratieve afhandeling van orders te hanteren, heeft hij zich kunnen onderscheiden van de rest en is hem de organisatie van drukwerk toevertrouwd.

Bovendien heeft Modderman Drukwerk zich gericht op kleurdocumentatie. Een belangrijk technisch instrument dat in de grafische industrie gebruikt wordt om het drukwerkproces stabiel te kunnen houden. Het drukresultaat kan hiermee beter gestuurd worden en de kwaliteit is beter voorspelbaar.